Gitarinet Groove System

18.8.2019.

Proglašeni su najboljim orkestrom i najboljim bendom Srbije, pa ipak ove dvije titule nikako ne mogu u potpunosti opisati šta je Gitarinet Groove System koji 18. avgusta stiže u Klub Jedan!

Dopustite da pokušamo: izaberite dijametralno suprotne svjetske muzičke hitove poput Prodigyjeve „Smack My Bitch Up“, House of Painove „Jump Around“ ili Manu Chaove „Bongo Bong“. Ubacite ih u blender u kojem ih režu sječiva semplera, bas gitare, bongosa, akustične gitare i glasova i dobit ćete najunikatnija izvođenja hitova – garantovano!

Gitarinet Sound System još od 2003. pristupa svjetskoj muzičkoj baštini na sebi svojstven način, ne nudeći publici nezanimljive i sto puta presvirane verzije poznatih pjesama – oni odista od tuđih hitova stvaraju svoje.

Kvartet stiže u Sarajevu 18. avgusta, gdje će održati koncert u Klubu Jedan, Vaše je da se pojavite dobro raspoloženi i lagano obučeni za ples. U redu, čak i ako ste loše raspoloženi, dođite nam – uz ledeno hladan Jägermeister i Gitarinetove ritmove, sve se da srediti!

Nismo zaboravili one koji rade za vrijeme SFF-a: njima, ali i ostale pozivamo na SFF AfterWorkChill: svakog dana održavanja Sarajevo Film Festivala, od 17 do 21 čas, u Klubu Jedan rasplesat će Vas neki od najboljih sarajevskih poznavatelja zvuka. Ne treba zaboraviti ni naš Sarajevsko Happy Hour, kada od 16 do 19 časova imate priliku naručiti jedno hladno Sarajevsko i dobiti drugo potpuno besplatno!

Raspored nastupa:

16.08. Alexander de Funk All day All night
17.08.  Stellar & Alexander de Funk
18.08. Katze
19.08. Ryo
20.08. Alexander de Funk
21.08. Six
22.08. Alexander de Funk
23.08. Alexander de Funk